Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


ΕΜΕΙΣ, ο ελληνικός λαός παρακολουθούμε τους εκπροσώπους της κυβέρνησής μας να επιτρέπουν στα οικονομικά συμφέροντα να μας ληστεύουν ανοιχτά και απροκάλυπτα. Και αντί να μιλούμε για τα οικονομικά εγκλήματα, όπως το ‘μαγείρεμα΄ των στατιστικών στοιχείων, που διέπραξαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας σε συνεργασία με γιγαντιαίες πολυεθνικές (Goldman Sachs, Deutsche Bank κ.α.), μιλάμε για “σκάνδαλα”, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το μέγεθος της απάτης που συντελείται ενάντια σε μας.

Στο όνομα ενός χρέους που δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό το μέσου όρου των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε και στο όνομα μιας δομικής αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας με στόχο να γίνουμε ‘ανταγωνιστικοί’, μας ζητούν να παραχωρήσουμε τα δικαιώματα μας ως εργάτες και ως συνταξιούχοι και το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια στην ίδια μας τη χώρα. Τα νέα οικονομικά μέτρα παραλύουν τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όπως αναγνωρίζουν οικονομολόγοι, οδηγούν τη χώρα σε ύφεση και τον πληθυσμό της σε φτώχεια. Οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία και σακατεύουν τα Εργατικά Συνδικάτα για να προστατευθεί το ευρώ από τα hedge funds. Και αναρωτιόμαστε, ποιοί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μπορούν να συνεναίσουν ή να πάρουν τέτοιου είδους αποφάσεις; 

Την ίδια στιγμή, κανένας νόμος δεν αγγίζει τους βουλευτές και τους υπουργούς για τις συνέπειες των αποφάσεων που παίρνουν, ανεξάρτητα από το πόσο νόμιμες ή παράνομες είναι. Oύτε και αυτή τη μικρή μειοψηφία που με τις off shore, τα προγράμματα της Ε.Ε. και τις εργολαβίες έχτισαν μια Ελλάδα που είναι μόνο για τους ίδιους. Και από πάνω, η Ε.Ε., η ελληνική κυβέρνηση, οι διεθνείς ‘οίκοι αξιολόγησης’ και τα ξένα Μ.Μ.Ε. προσβάλλουν τον ελληνικό λαό κατηγορώντας μας ως κλέφτες, τεμπέληδες και απατεωνίσκους, ως ανίκανους να διαχειριζόμαστε τα του οίκου μας. Και μιλούνε για τους ίδιους ανθρώπους που έχουν τους μικρότερους μισθούς, τις μικρότερες συντάξεις και τις πιο ακριβές τιμές σε βασικά αγαθά ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. και που εργάζονται 42 ώρες την εβδομάδα (έναντι των 40,3 ωρών που είναι ο μ.ο. της Ευρώπης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του I.L.O.).

Και η ακόμα μεγαλύτερη προσβολή απέναντι σε κάθε δημοκρατικό ιδεώδες είναι οι ‘λύσεις’ που οι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και της ελληνικής κυβέρνησης θέλουν να μας επιβάλλουν: την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών- του συστήματος υγείας, παιδείας, τις υποδομές επικοινωνίας και μεταφορών ανάμεσα σε άλλα. Αν και η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να επεκταθεί σε άλλα δημόσια και κοινοτικά αγαθά με κύρια από αυτά, τα βουνά, τις θάλασσες και τη γη μας ώστε να επενδύσουν οι γιγαντιαίες πολυεθνικές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και αυτά, με πρόφαση την ‘διάσωσή΄ μας και την έξοδο από την ‘οικονομική κρίση’. Όμως με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παραχωρεί τον έλεγχο της ελληνικής γης και των φυσικών μας πόρων και εμείς γινόμαστε φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό στην ίδια μας τη χώρα.

 

Θεωρώντας λοιπόν ότι ζούμε σε μια δημοκρατική ελεύθερη κοινωνία, ζητούμε να ακουστεί η φωνή μας. Ακολουθώντας το δημοκρατικό παράδειγμα της Ισλανδίας, απαιτούμε να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τον αν επιθυμούμε ή όχι τα νέα μέτρα και την αποπληρωμή του χρέους. Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας να κινήσουν το άρθρο 44 παρ. 2 του Ελληνικού Συντάγματος. Σε αυτήν τη κρίσιμη στιγμή για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας ως πολίτες και στεκόμαστε ενωμένοι, ως άνθρωποι που επιθυμούν να ζουν με αξιοπρέπεια στην ίδια τους τη χώρα.

 

Υπογράφουν οι κάτωθι αναφερόμενοι Έλληνες πολίτες:

ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ LINK  

http://www.gopetition.com/online/34631.html

ΑΣ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET. 

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ 'PIGS' ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ  ΟΙ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου